FPK



Pendidikan di Malaysia adalah suatu usaha berterusan ke arah memperkembangkan lagi potensi individu secara menyeluruh dan bersepadu untuk mewujudkan insan yang seimbang dan harmonis dari segi intelek, rohani, emosi dan jasmani berdasarkan kepercayaan dan kepatuhan kepadaTuhan. Usaha ini adalah bagi melahirkan rakyat Malaysia yang berilmu, bertanggungjawab dan berkeupayaan mencapai kesejahteraan diri serta memberi sumbangan terhadap keharmonian dan kemakmuran masyarakat dan negara.

Pengikut

Jumlah Pengunjung Sejak 2005

Rabu, Disember 28, 2005

Aduh Saliha Part II

1. ALHAMDULILLAH akhirnya cahaya yang hilang tempohari kembali semula. Tiada lagi kekusutan, tiada lagi kegusaran apa yang ada kini kegembiraan. Keputusan yang aku dapat semalam menceriakan semula diri ini yang sekian lamanya (sebulan je)dilitupi mega mendung. Apa ni??? Apa lagi.... C++ aku dah lulus, over dari target lagi... dapat gred C... ada orang pelik kenapa suka sangat dapat C... (kalau nak tau tengok le Aduh Saliha part I) lantak le deme nak confius ke keliru ke whatever... yang penting aku tak perlu mengulang walaupun gred jatuh... ALHAMDULILLAH...(1000x)

2. Welcome back to all my beloved friends... now we are in SEM-4. Two more semesters to go. This time we are separated very badly, very few subjects we are together. Anyway our friendship remains fresh as usual. Let us ensure our friendship will remain forever.

3. 3 Penantian- ada satu hakikat yang tidak boleh dinafikan sewaktu menuntut di Universiti pada ketika ini, iaitu 3 penantian. Yang pertama, menanti keputusan peperiksaan, selepas dapat keputusan, menanti pula masuknya PTPTN, selepas dapat PTPTN menanti pula untuk waktu peperiksaan yang berikutnya. Betul tak?

Rabu, Disember 14, 2005

Lullaby of TESL PKPG


Sebuah album sulung artis baru tempatan, Farish Boobley yang ditunggu-tunggu telah menemui peminat di pasaran. Album ini merupakan produksi sebuah syarikat rakaman tempatan iaitu SELF ENTERTAINMENT WORLD EPILOGUE LIMITED (SEWEL). Lagu-lagu yang dimuatkan di dalam album ini adalah sentuhan Farish Boobley sendiri yang berinspirasikan pergolakan yang sedang berlaku di dunia sekarang ini. Album ini memberikan konsep gabungan dua bahasa di dalam satu album iaitu Inggeris dan Melayu. 11 buah lagu yang dimuatkan di dalam pakej album ini adalah:

Di mana Sijil Dekan ku?
Epilog cinta dari Fahmi
John, Johnny, Jahanam
Muhasabah diri
I can see the poverty
B+ isn't excellent
Che' Farish anak tiga
Antara Vasuki dan Vasugi
Taman Rashidah Pertama
Seremban Kite
Masih darakah Selva?

------ Album ini lahir daripada keadaan bosan penulis blog cikgusir oleh itu nama-nama dan judul tiada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia -----

Jumaat, Disember 09, 2005

Haaaa achooo...

Achooo..achooo..achooo... uhuk..uhuk... harghh hari ni tak sihat... sengal badan, selsema dan batuk. Tak ada mood nak tulis blog ni dalam Bahasa Inggeris. Achoo... tapi boring punya pasal, bukak jugak blog nak tulis... boring .... baru je lepas makan ubat... mata pun dah rasa mengantuk... isyarat suruh tidor le tu... suruh rehat... betul jugak... cuti ni tak rehat langsung. Sibuk dengan kelas tusyen dari Isnin sampai le ke hari Jumaat. Nak buat macammana nak cari duit, nak survive sementara nak dapat duit PTPT-pu eh ..salah achoo... PTPTN... sori... Ubat yang dimakan ni suruh tuan empunya badan ni go for relaks le... Oh... ada satu lagi.... buat kekawan TESL PKPG hari tu teman ada jumpa Mr. Yusni kat JUSCO Ipoh... dia kirim salam kat mike semua... ha jawab jangan tak jawab... WA'ALAIKUMMUSSALAM.. bagi yang bukan Islam tu terpulanglah korang nak jawab macammana... aku bukannya reti sangat... uhukk.. uhukk.. good night.... teman nak masuk tido... mudah-mudahan esok kebah le sikit sakit ni... INSYA-4JJI... lagipun sakit tu kan ujian TUHAN ke atas hamba-hambanya dan juga sebagai pencuci dosa-dosa kita yang lalu... mudah-mudahan aku sihat kembali dan dosa-dosaku diampuninya AMIN YA RABBAL A'LAMIN.