FPK



Pendidikan di Malaysia adalah suatu usaha berterusan ke arah memperkembangkan lagi potensi individu secara menyeluruh dan bersepadu untuk mewujudkan insan yang seimbang dan harmonis dari segi intelek, rohani, emosi dan jasmani berdasarkan kepercayaan dan kepatuhan kepadaTuhan. Usaha ini adalah bagi melahirkan rakyat Malaysia yang berilmu, bertanggungjawab dan berkeupayaan mencapai kesejahteraan diri serta memberi sumbangan terhadap keharmonian dan kemakmuran masyarakat dan negara.

Pengikut

Jumlah Pengunjung Sejak 2005

Rabu, November 26, 2008

Bukan bunuh diri... Walaupun musim


Hari ni aku pergi daftar ke tempat kerja baru. Bagaikan sirih pulang ke gaganglah kata orang tua-tua sebab memang dari kecil aku membesar di sana dengan nenek ku.

NENEK... orangnya masih gagah lagi... pernah aku tanya umurnya... sekejap 40 tahun sekejap 60 tahun... lantaklah malas nak tengok IC dia...(Tapi aku rasa dah menjangkau 80-an). Antara aktiviti -aktiviti yang boleh dilakukannya seorang diri adalah pergi ke Kuala Lumpur dan menaiki tren komuter dan LRT ke rumah anaknya.

Tapi hari ni memang lagi hebat. Selepas selesai urusan lapor diri, aku singgah sebentar di rumah nenek ku yang tak jauh dari lokasi tempat bertugas. Kelihatan laman bagai baru dibersihkan (disapu dan daun-daun kering dan separa lembab telah dibakar). Aku terus ke pintu rumah. Eh.. Berkunci... "Assalamualaikum Nek.. oo... nek...! Ada kat dalam ke?" agak lama tiada jawapan. Pada fikiranku barangkali nenek pergi ke rumah makcik Kiah sebelah rumah... ku ulang salam yang ku jeritkan tadi...

"Uiii.... kat sini lah...!" salam ku bersahut... "Mana?!" ku minta kepastian.. "Atas! atas!".... sah suara dari atas bumbung ... Ishh! ish!... kat situ rupanya... nak tau apa dia buat atas bumbung tu? Dia kata "Repair bumbung bocor"...

Cayalah nek lu memang hebat!! Tak macam aku... mudah gayat...

Gambar 01: La... kat sini rupanya dia duduk. dari tadi dia perhatikan aku rupanya.

Gambar 02: Elok-elok Nek oii... Jatuh susah nanti... Ingatlah Polisi "Safety First"...

Ahad, November 16, 2008

Food Close-Up



Close-up gambar-gambar ni di ambil ketika Sambutan Hari Raya Aidilfitri dan Deepavali di SMK Serendah

Lumut dalam pasu...



Dapat hobi baru kali ni. Fotografi close-up (super-micro mode). Untuk paparan pertama terimalah keindahan alam lumut di dalam sepasu pokok palma di rumah ku.

Arahan:
  1. Klik pada ikon 'play' dahulu.
  2. Untuk gambar besar, klik pada ikon 'full-screen'.
  3. Untuk keterangan gambar, klik pada gambar tersebut dalam mod 'full-screen'.