FPK



Pendidikan di Malaysia adalah suatu usaha berterusan ke arah memperkembangkan lagi potensi individu secara menyeluruh dan bersepadu untuk mewujudkan insan yang seimbang dan harmonis dari segi intelek, rohani, emosi dan jasmani berdasarkan kepercayaan dan kepatuhan kepadaTuhan. Usaha ini adalah bagi melahirkan rakyat Malaysia yang berilmu, bertanggungjawab dan berkeupayaan mencapai kesejahteraan diri serta memberi sumbangan terhadap keharmonian dan kemakmuran masyarakat dan negara.

Pengikut

Jumlah Pengunjung Sejak 2005

Jumaat, November 06, 2009

Pabila Ikan Misteri Menelefon Papa Kucing jam 1 pagi...

SECEBIS KISAH...
Di suatu malam Jumaat yang sejuk disirami hujan. Anak-anak Papa Kucing merengek-rengek untuk dibelai sebelum lena tidur. Mama kucing sudah lama nyenyak tidur disebabkan sakit kepala selepas menghadiri kursus kucing-kucing soleh dan solehah. Maka Papa Kucing pun membelailah anak-anak supaya tidur... Lantas.... Papa Kucing turut terlena dibuai mimpi yang tiada tajuknya itu.. Zzzz....

Tiba-tiba Papa Kucing terjaga... telefon selularnya berbunyi... dilihatnya pada skrin tertera nombor yang tidak dikenali... 0179516*** lalu ditekannya kekunci menjawab panggilan...

Papa Kucing: Hello... (dengan suara kemalas-malasan)
0179516***: click... (panggilan ditamatkan)

(beberapa saat kemudian...) satu mesej teks diterima

----------------- SESI BERTUKAR-TUKAR MESEJ---------------

[kali ini 0179516*** bertukar menjadi iKaN0179516***]

iKaN0179516***: [ mesej kosong ] @0:54
iKaN0179516***: boleh berkenalan? @0:56

Papa Kucing : siapa ni? @0:57

iKaN0179516***: iKaN E****** .... boleh x kenalan? @0:58

Papa Kucing : mana dapat no ni? @0:59
(dalam hati Papa Kucing... mana punya ikan la ni...)

iKaN0179516***: teka je. @1:00
(dalam hati Papa Kucing... ada ke nombor tepon boleh main teka-teka)

iKaN0179516***: awak dah berpunya ke? @1:05

Papa Kucing : Dah. @1:05
(dalam hati Papa Kucing... aku ngantuk ni... meoww...)

iKaN0179516***: Sorry, saya tak tahu... kawan tak leh ke? @1:07
(dalam hati Papa Kucing... dah tau sudah berpunya nak jugak kawan... saja la ni carik nahas...)

Papa Kucing : Kenapa nak kawan? Macammana nak kawan kalau tak kenal. @1:10

iKaN0179516***: Tak semestinya harus kenal dahulu baru boleh kawan, kan ramai yang berkenalan dan menjadi kawan melalui chat...@1:13

Papa Kucing : Dah malam sangat, esok nak kerja. Bagi emel je la @1:14
(dalam hati Papa Kucing... harap-harap dia bagi email kot-kot boleh carik email tu kat facebook... nak tau gak cemana la ghope ikan ni...)


iKaN0179516***: Mesej je kan senang. Sorry ganggu... sweet dream @1:16

Papa Kucing : Therefore stop contacting me @1:19
(dalam hati Papa Kucing... baguss aku nak tidor ni... dan Papa Kucing mula berbicara orang putisss nak tengok reaksi ikan ni ikan camner... meoww...)

iKaN0179516***: OK. AWAK NI HUSBAND ORANG KE? Don't reply, that ok for me n I don't care @1:22
(dalam hati Papa Kucing... ha ha... berterabur jugak grammar ikan ni...)

Papa Kucing : Yes, I am @1:23
(dalam hati Papa Kucing... harap cik ikan paham la yea...... meoww...)

iKaN0179516***: Said to your wife sorry because I disturb her husband. Don't reply nanti orang rumah awak marah. SORRY @1:28
(dalam hati Papa Kucing... Ya Rabbi... pegi la tuisyen Bahasa Inggeris.. teruknya grammar... meoww...)

------------------------