FPK



Pendidikan di Malaysia adalah suatu usaha berterusan ke arah memperkembangkan lagi potensi individu secara menyeluruh dan bersepadu untuk mewujudkan insan yang seimbang dan harmonis dari segi intelek, rohani, emosi dan jasmani berdasarkan kepercayaan dan kepatuhan kepadaTuhan. Usaha ini adalah bagi melahirkan rakyat Malaysia yang berilmu, bertanggungjawab dan berkeupayaan mencapai kesejahteraan diri serta memberi sumbangan terhadap keharmonian dan kemakmuran masyarakat dan negara.

Pengikut

Jumlah Pengunjung Sejak 2005

Selasa, Oktober 05, 2010

Mencari Sapi Betina (Part 1)

Cik Aji:
Lama tak nampak cikgu?

Cikgusir:
(Senyum)... saya ada je Ji, cuma dah lama tak ke mari.

Cik AJi:
Nak order apa cikgu?

Cikgusir:
Bagi la saya teh tarik kurang manis satu dengan roti kosong satu.

(bila makanan dah sampai Cik Aji duduk dengan Cikgusir berbual-bual)

... tiba-tiba Cik Aji cuba umpan Cikgusir dengan satu isu politik...


Cik Aji:
apa pendapat Cikgu dengan kisah !@##% yang dituduh meliwat ni?

Cikgusir:
(Ishh... aji ni... nasib dah nak abis roti ni, ada ke bawak isu ni time orang sedang makan)
"Tak mau komen lah Ji..."

Cik Aji:
(cuba pancing lagi)... ala... teringin juga nak tau apa kata seorang guru... asyik dengar cakap-cakap orang politik je.

Cikgusir:
(...............) biarlah Ji... kita tunggu dan lihat je... kita pun bukan tau dia buat atau tidak...

Cik Aji:
Komen la sikit cikgu... Pak Aji nak tau jugak apa fikiran cikgu...

Cikgusir:
Disebabkan roti canai ni sedap, saya komen la sikit... tapi aji terima je la apa saya nak kata... jangan pulak tersinggung pada apa-apa yang saya cakapkan...


(bersambung di dalam post yang akan datang....)